Fra svenneprøven i 1968

             Fra svenneprøven i 1968

Det startet med et speil og en stol i 1971. Nå består Bech Frisør av tre solide salonger og hele 43 medarbeidere.

I en nedlagt fiskebutikk med sluk i gulvet åpnet Brynjulf Bech den første Bech-salongen i Sandhorngata i Bodø.

«Frisør Brynjulf Bech har i disse dager åpnet en ny og velinnredet frisersalong i Sandhorngaten 7. Bech har satset på vakre paneler, tapeter møbler og musikk i tillegg til et moderne utstyr som til sammengir et meget behagelig førsteinntrykk», skrev Nordlandsposten 18. februar 1971.

«Den 20 år gamle Bodøgutten Brynjulf Bech er trolig den yngste herrefrisøren i Bodø med eget svennebrev» stod det i Nordlands Framtid samme dag.

Faktisk var han da den yngste dame- og herrefrisørmester i hele landet, og etter noen år flyttet han salongen til større lokaler i Håloglandsgata og fikk flere ansatte. Etter dette gikk det slag i slag. Behovet for å etablere seg nærmere sentrum gjorde at salongen flyttet til Gustav Mo-gården, og i april 1997 flyttet de inn i Jarnesgården, hvor salongen fortsatt står den dag i dag. Bech Frisør AS er nå Bodøs største frisørteam med hele tre salonger.

 

«Han forstår så utmerket hvordan dagens ungdom vil se ut på hodet og bedyrer at det ikke skjer noen snauing i hans salong, såfremt kunden ikke forlanger det.»

Nordlandsposten, 18. februar 1971.

 
Åpning av salongen 12. februar 1971

Åpning av salongen 12. februar 1971

Lise Fygle startet sin karriere i Bech allerede i 1987, i en alder av 17 år. Hun startet som ryddehjelp, og har jobbet både som lærling og frisør på Bech og er nå medeier og daglig leder for alle de tre salongene. Hun eier salongene sammen med Ingrid Bech, som etter frisørutdanning og endt læretid i Trondheim, begynte i Bech i 2004.

Da Bech Frisør åpnet sin andre salong på City Nord, ble Ingrid daglig leder og kjøpte seg inn i salongen. Ingrid er i dag driftsleder på de to salongene på City Nord, og sammen med Lise Fygle kjøpte hun ut Brynjulf Bech 100 prosent fra starten av 2017.

Brynjulf Bech er fortsatt en god mentor, og hans filosofi om å slippe til ungt blod, se sine medarbeidere og la dem føle at de blir sett, har Lise Fygle og Ingrid Bech videreført i årene etter.

I 2017 ble Bech Frisør nominert til I-Vinden-prisen for sin evne til å rekruttere og beholde ung arbeidskraft.